Kroon- en brugwerk

Kroon- en brugwerk

Bestaat uw tand of kies vooral uit vulling en biedt deze niet voldoende retentie meer, dan kan een kroon voor u de oplossing zijn. Mist u een tand of kies, dan wordt er gekeken naar de mogelijkheid voor een brug of implantaat.

Een kroon is een hoesje van Zirkonium en/of porselein (wit, geen metaalkleur) dat past over uw geslepen tand of kies. Door een speciale lijm wordt deze vastgezet en krijgt uw tand of kies zijn natuurlijke functionaliteit en vorm weer terug.

Wanneer er één of meer tanden of kiezen verloren zijn, kan dat opgelost worden met een brug. Deze wordt op de geslepen buurelementen bevestigd. Het middenstuk waar geen eigen tand of kies meer aanwezig is wordt daarmee opgevuld.

Het vervaardigen van een kroon of brug is precisie werk en vergt daarom de nodige tijd. Doordat ons tandtechnisch laboratorium Digital Dental Creations in hetzelfde pand aanwezig is hebben wij een nauwe samenwerking en zorgen wij voor een prachtig resultaat.

 

Digitale scan

Om uw gebitssituatie na te bootsen, zodat het laboratorium daar een op maat gemaakte voorziening voor kan maken, maken wij gebruik van de 3D digitale scan. Hiermee kunnen wij uw gebit nog preciezer nabootsen. Daarnaast is het vele malen comfortabeler voor de patiënt dan de ouderwetse gipsafdruk.

 

foto van kroon- en brugwerk