Kindertandheelkunde

Extra tijd en aandacht voor uw kind, dat is wat wij bij Tandheelkundig Centrum Zuiderval belangrijk vinden.
Tandheelkundig Centrum Zuiderval is een professioneel team van tandartsen in Enschede, die zich gespecialiseerd heeft in de kindertandheelkunde. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich prettig voelt bij ons. Dit doen wij door te laten zien wat we gaan doen en door extra tijd te nemen tijdens de behandeling van uw kind. Uit ervaring weten we dat dit erg geruststellend werkt. Hierdoor zijn kinderen minder bang om naar de praktijk te komen. Wij praten uw kind stapsgewijs door een behandeling heen. Als kindertandverzorgers in Enschede hebben we ook een speciaal preventieplan opgezet voor de leeftijd van 0-18 jaar.

Het gebit

Het melkgebit bestaat uit 20 elementen (tanden en kiezen). 8 snijtanden, 4 hoektanden en 8 kiezen.

Het blijvend gebit bestaat uit 32 elementen. 8 snijtanden (incisieven), 4 hoektanden (cuspidaten) en 8 kleine kiezen (premolaren) en 12 grote kiezen (molaren). Het kan zijn dat bij sommige patiënten de laatste molaren, bekend als de verstandskiezen niet zijn doorgebroken en of niet zijn aangelegd. Het maken van een OPG (kaakoverzicht foto) kan hier uitsluitsel over geven.

Het is ook mogelijk dat bepaalde tanden of kiezen niet zijn aangelegd, dit wordt ook wel agenesie genoemd.

De eerste keer naar de tandarts

Laat uw kind al op jonge leeftijd wennen aan zijn of haar behandelaar en omgeving. Neem daarom je kind vanaf twee jaar al mee voor de halfjaarlijkse controle. Zo raakt het vertrouwd met de tandarts/mondhygiënist en bouwt het een band op. Uw kind ervaart het tandartsbezoek als iets vanzelfsprekends. Praten ouders positief over de tandarts, dan zal het kind het bezoek als iets leuks zien.

Tijdens het eerste bezoek adviseren we u eventueel over gebruik van voeding, poetsen en het afleren van gewoontes, zoals de speen of de duim.

Ons doel is dat uw kind zich prettig bij ons voelt. Wil uw kind de eerste keer liever bij mama of papa op schoot, is dat geen enkel probleem. Spelenderwijs en door middel van beloning zorgen wij er samen voor dat uw kind met plezier komt en met een glimlach weer weggaat.

Onze mondhygiënisten hebben samen een preventieplan opgezet voor alle leeftijdscategorieën en specifieke doelgroepen. Zij willen graag mondzorg op maat leveren en preventie staat hierin op nummer één. Het komt helaas nog te vaak voor dat kinderen al op jonge leeftijd gaatjes hebben in hun melkgebit. Door het toepassen van het preventieplan zorgen zij er samen met u en uw kind voor dat dit proces wordt stopgezet.

Maak nu een afspraak bij uw Jeugdtandarts in Enschede
Wilt u er zeker van zijn dat uw kind een gepaste en kindvriendelijke behandeling krijgt? Maak dan nu een afspraak. Bij ons voelt uw kind zich op zijn/haar gemak. We leren uw kind spelenderwijs (goed) poetsen, want jong geleerd is oud gedaan!

foto jeugdtandarts Enschede
foto jeugdtandarts Enschede