Gebitsprothetiek

Bent u woonachtig in Enschede en heeft u een (gedeeltelijke) gebitsprothese nodig? Bij Tandarts Zuiderval helpen wij u graag. Wij onderzoeken wat wij voor u kunnen betekenen en stellen samen een plan van aanpak op.

Ongeveer 20% van de volwassenen draagt een gedeeltelijke of een volledig kunstgebit, oftewel een prothese.

Wat is een gebitsprothese

Wanneer er bij een volwassen gebit een of meerdere tanden ontbreken is een van de meest gebruikte oplossingen een prothese. Een prothese kan gemaakt worden voor een paar tanden of een geheel gebit, beter bekend als een kunstgebit. Deze prothese maken wij graag precies passend bij uw gebit, zodat het vrijwel niet opvalt dat u een prothese draagt.

Soorten gebitsprotheses

Wanneer er een paar tanden en/of kiezen ontbreken in uw gebit, kunt u kiezen voor een gedeeltelijke gebitsprothese. Een gedeeltelijke gebitsprothese is vaak gemaakt van roze tandvleeskleurige kunsthars. Deze prothese wordt geplaatst en vastgemaakt met ankertjes aan de overgebleven tanden en/of kiezen en rust op het slijmvlies van de mond. Een volledige gebitsprothese, kunstgebit is vaak gemaakt van acryl.

Natuurlijk is elk gebit anders. Door onze nauwe samenwerking met tandtechnische laboratorium Excent Tandtechniek en tandtechnisch laboratorium Digital Dental Creations zorgen wij samen voor een prachtig resultaat bij u.

Behandeling gebitsprothese

Elk gebit is maatwerk. Door een afdruk te maken van uw huidige gebit krijgen wij een goede indruk van uw huidige gebit. Van deze afdruk maken wij een gipsmodel. In dit gipsmodel wordt kunsthars gegoten en uitgehard. Wij zullen deze afdruk in uw mond plaatsen om de exacte posities van de prothese te meten. De afdruk wordt zo aangepast dat de tandtechnicus exact weet hoe de posities zijn en hoe de prothese geplaatst dient te worden voor het beste resultaat.

Wanneer de gebitsprothese klaar is wordt deze geplaatst. Wij zullen met u in contact blijven om te bepalen of de prothese goed zit en of er wellicht nog aanpassingen gedaan moeten worden, zodat u weer een stralend gebit heeft, zonder pijn!

Kosten gebitsprotheses

Veel zorgverzekeraars vergoeden de aanschaf van een gebitsprothese grotendeels. U kunt uw verzekeraar vragen naar de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook gelijk contact met ons opnemen, zodat wij een afspraak in kunnen plannen om de mogelijkheden te bespreken.

Reparatie kunstgebit

Heeft u een prothese en is deze kapot of gebroken? Neem dan contact met ons op, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw prothese zo snel mogelijk gerepareerd wordt.

foto van een kunstgebit

Vragen of afspraak

Mocht u nog vragen hebben of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op door te bellen of te mailen. Wij staan voor u klaar.