Facings Enschede

Wilt u mooie witte tanden? Verlost worden van een spleetje tussen uw tanden, of een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een schildje van tandkleurig porselein. Het schildje wordt op de voorkant van uw tand geplakt, hiervoor is het nodig om een dun laagje van de voorkant van uw tand te slijpen. Zo kan de tandarts de vorm of de kleur van een tand veranderen. Hiermee kunnen dus spleetjes tussen tanden, afgebroken hoekjes, gele of bruine tanden gemaskeerd worden.

foto van facings
Wat is een Facing?

Een facing is een extra laag boven op een bestaande tand om de vorm en/of kleur van de tand te verbeteren. Facings worden vaak gebruikt om verlost te worden van een spleetje tussen de tanden, een afgebroken tand te repareren of om een verkleuring van de tanden te camoufleren. Op deze manier kunt u het uiterlijk van uw gebit te verfraaien.  

Facings van porselein plaatsen in Enschede

Een facing is een schildje van tandkleuring porselein. Het schildje wordt aan de voorkant van uw tand geplakt. Deze facing zal eerst op maat gemaakt worden alvorens deze geplaatst kan worden. Om te zorgen dat een facing goed kan hechten dient de tand eerst behandeld te worden. Er zal een dun laagje van de tand afgeslepen moeten worden om te zorgen dat de facing goed op de bestaande tand aansluit. Na het voorbehandelen van de tand zal de facing geplaatst kunnen worden.   

Een facing kan naar een geschikte vorm of kleur aangepast worden voor een goede combinatie met het bestaande gebit. Een porseleinen facing zal na het aanmeten eerst gemaakt moeten worden. Voor het aanmeten en het plaatsen zal dus een aparte behandeling nodig zijn. Houd dus rekening met minimaal 2 behandelingenEen facing kan jaren mee en door een goede hechting zal deze niet snel afbreken. Echter kan dit wel gebeuren bij overmatige belasting door tandenknarsen of andere invloeden. 

Kosten facing Enschede

De kosten van een facing zijn afhankelijk van het materiaal. Een facing van porselein kan niet direct worden aangebracht en zal dus eerst gemaakt moeten worden. Zo’n facing wordt gemaakt in een laboratorium alvorens deze door de tandarts geplaatst kan worden. Heb je vragen over de kosten? Neem gerust contact met ons op.

Facings Enschede

Facings worden voornamelijk geplaatst bij spleetjes tussen tanden, afgebroken hoekjes, beschadigde tanden of om gele of bruine tanden te maskeren. Wilt u mooie witte tanden of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden of een andere beschadiging camoufleren? De tandarts kan u informeren over de beste oplossing voor u. Voor facings in Enschede kunt u contact met ons opnemen 

Waarom Facings?

Als u Facings hebt laten plaatsen gaan uw tand of gebit er beter uit zien. Een onnodig spleetje tussen uw tanden wordt opgevuld, hoekjes die zijn afgebroken kunnen worden gerepareerd, uw tanden gaan er witter uit zien en scheve tanden gaan er recht uit zien.

Ook als u geen beugel meer wil dragen, ondanks dat uw tanden niet helemaal recht staan,  helpen facings uw de goede richting op.