Digital Smile Design (DSD)

Digital Smile Design (DSD)

Daarnaast horen wij vaak in de praktijk dat zij een behandeling niet aandurven, omdat ze het resultaat niet helder voor ogen hebben. DSD is een unieke methode om deze twee hindernissen aan te pakken.

Een recht en mooi gebit is het uiteindelijke doel van esthetische tandheelkunde. Het spreekt voor zich dat het totaalbeeld van de tanden in harmonie moet zijn met de mond en het gezicht. Samenhang van tanden, lichtinval en gezichtsmimiek verdienen de aandacht bij de cosmetische aanpassing van tanden.

Met de nieuwste techniek, het Digital Smile Design, is het mogelijk om alle bewegingen van de mond en de effecten van spraak voor en na een behandeling in beeld te brengen. De tandarts maakt een video- en foto-opname van de mond en het gezicht om vervolgens de dimensies van de tanden in de mond en karakter van het gezicht goed te beoordelen.

Door een nauwe samenwerking tussen de tandarts en de tandtechnicus is het mogelijk om met een wax-up het eindresultaat te vervaardigen. Dit eindresultaat kan voorafgaand aan de behandeling in de mond geplaatst worden, zodat het eindresultaat direct zichtbaar is en u weet wat u te wachten staat.

foto van DSD gebit